Békési Boglárka

Nemzetközi Pilates és jóga oktató

Immáron 25 éve Életem része a Jóga. Eleinte saját érdeklődésből, lelki fejlődésem érdekében foglalkoztam vele, majd ehhez hozzájárult mások segítése is motivációként. A számtalan workshop és képzés mellett nemzetközi jógaoktatói képzést végeztem az IWI (International Wellness Institute Europe) szervezésében, majd nappali tagozaton jógamesteri BA képzésben vettem részt a Bhaktivedanta Főiskolán. Utóbbin részletesebben és mélyrehatóbban ismerhettem meg a jóga elméleti részét. Jóga szentírásokat és a védikus hagyomány alapjait képező ithászákat olvastam, meditációelméletet és szanszkritot tanultam 4 éven át.
 
Egyetemi tanulmányaimat filozófia szakon végeztem az ELTÉ-n, majd óind filozófiából doktori tanulmányokat folytattam. Lehetőségem nyílt 8 éve Észak-Indiában, a Himalájában zarándokolni, ahol számos ashramban és szent helyen megfordultam, maradandó spirituális élményeket szerezve. Egyik legmeghatározóbb élményem a 4000 méter magasságban található Gomukh Gleccser volt, mely a Gangesz forrása. 
 
Jelenleg PhD-s tanulmányokat folytatok az ELTÉ-n japán fenomenológiából és és az ELTE nemzetközi bilaterális kapcsolatait ápolom.
 
Három kislányom és a tanulmányaim mellett éveken keresztül tartottam különböző jógafoglalkozásokat és meditációkat budapesti stúdiókban (Asram Buda, Asram Pest, Govinda, Jelen-Lét Központ, Padma Jógastúdió, ELTE BEAC) illetve magánórák keretében. Jelenleg Nagykovácsiban élek, Harmóniában a Természettel és a Családommal.
 
Mit is jelent számomra a JÓGA... A reggel első lélegzete és az este utolsó lehelete. Az Energia, amely áramlik és körbejár; a Fény, mely felragyog és átölel. A Szó, mely megmutat és a Hang, mely elcsendesül. Az Érintés, ami vezet és a Kapcsolat, ami Örök.

Vissza